Doorgaan naar artikel

Met de trein naar Berlijn

Afbeelding

Ton van der Scheer vertegenwoordigt dit jaar Groenten & Fruit op dé versbeurs van Europa, de Fruit Logistica. En wie kwam hij tegen in de trein?

Natuurlijk gaat Groenten & Fruit naar de Fruit Logistica in Berlijn. Net als half Nederland. Op de openingsdag van de beurs met de trein naar Berlijn zit het er dik in dat er tuinbouwtaal in de lucht zal hangen. In Amersfoort komen de mannen van The Greenery de trein in. Direct herkenbaar aan het Westlandse accent, waarmee een schallend ‘Môge!’ door de coupé klinkt.

Aan het ene tafeltje gaan de vier klaverjassers zitten: al voor de trein weer in beweging komt komen de kaarten op tafel. Het doet deugd dat de heren – uiteindelijk toch net als ik op kosten van de tuinder – tweede klasse reizen en klaverjassen met een gratis spel kaarten, gesponsord door LTB Accountants.

Aan het andere tafeltje neemt nummer 5 van het Greenery-beursteam plaats. Hij heeft zich goed voorbereid met ruim voldoende leesvoer voor op de hele heen- én terugreis: zijn tas is zwaar van de laatste vijf Groenten & Fruit Magazines.

Tussen de ‘giffies’ door nemen de mannen een telefoontje aan: “Je moet even een pallet inkopen bij Hoogsteder.” Met Michel: “Nee joh, dan moet je het niet doen. Dan moet je ze gewoon aan Edeka meegeven.” En bespreken ze de perikelen rond de interne verhuizing.

Als we een uurtje of 5 later in Berlijn aankomen heeft Jan Opschoor twee van de vijf Magazines doorgenomen en opmerkelijk genoeg een boekje over de kansen voor de sierteelt tot 2015. Aan de kaarttafel is het uitgelopen op een gelijkspel.

Beheer
WP Admin