Doorgaan naar artikel

Meerderheid voor fusie BGB en Versdirect

‘Ruim meer dan 90 procent van de leden’ van de telerscoöperaties Best Growers Benelux (BGB) en Versdirect.nl stemt in met een fusie van beide coöperaties.

Dat maken beide coöperaties bekend over de eigen ledenvergaderingen van deze week. De nieuwe coöperatie Van Nature zal pas starten nadat de NMA daartoe haar instemming heeft gegeven. Tot die tijd blijven de coöperaties nog afzonderlijk van elkaar optreden. De instemming duurt langer dan voorzien, maar gezien het marktaandeel lijkt de fusie geen probleem.

Met de fusie ontstaat een telersvereniging met 120 aangesloten telers, met een gezamenlijk areaal van 540 hectare glasgroente en 275 hectare vollegrondsgroente. Samen vertegenwoordigen zij een aandeel van circa 15 procent van de Nederlandse markt voor tomaat, paprika, aubergine en komkommer. Dat areaal benoemden beide coöperaties al bij aanvang van het fusieproces.

Een belangrijk resultaat van het ontstaan van telerscoöperatie Van Nature is dat zij horizontale bundeling aan telerszijde realiseert en een verbetering van de marktstructuur bewerkstelligt.

Bron: Boerderij Vandaag – Auteur: Jeroen Verheul

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin