Doorgaan naar artikel

Meer schoolfruit voor scholen met beleid

Basisscholen die een fruitbeleid hebben voor hun kinderen kunnen dit jaar deelnemen in een royalere schoolfruitregeling.

Ook scholen die al eerder deelnamen aan de gratis fruitverstrekking kunnen opnieuw deelnemen in de regeling. Dat meldt het Productschap Tuinbouw.

De scholen krijgen zestig in plaats van dertig stuks fruit per kind uitgesmeerd over twintig weken. Dat was tien weken. Dat betekent dat scholen van september tot februari schoolfruit krijgen. Daar moet tegenover staan dat ze voor de tweede helft van het schooljaar een eigen fruitbeleid moeten opstellen. “Dat kan een abonnementensysteem zijn, maar ook een oudermodel”, stelt het PT. Bekend is dat schoolfruit niet leidt tot veel vaste schoolfruitafspraken tussen scholen en leveranciers. Na de gratis verstrekking verdwijnt de animo bij teveel scholen.

Tot en met 2019 is het Europese schoolfruitbudget begroot. Mogelijk wordt het bedrag uitgebreid van 90 naar 150 miljoen euro. Het PT kijkt daarom nu naar modellen om ook het middelbaar onderwijs te betrekken in de schoolfruitregeling.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Jeroen Verheul

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin