Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Meer groente en toch een tevreden klant

Iets minder vlees en twee keer zoveel groente; restaurantbezoekers vinden het best. Als je het er maar niet te expliciet bij vertelt.
Hemelse groente in Het Beste Groenterestaurant Bouchéry in Brussel. Foto: Bouchéry

Hemelse groente in Het Beste Groenterestaurant Bouchéry in Brussel. Foto: Bouchéry

Iets minder vlees en twee keer zoveel groente; restaurantbezoekers vinden het best. Als je het er maar niet te expliciet bij vertelt.

Maak het lapje vlees 12,5% kleiner en verdubbel de hoeveelheid groente en vergelijk de klanttevredenheid van deze nietsvermoedende proefkonijnen met die van eters in hetzelfde restaurant die wél de originele porties kregen. Dan blijkt de waardering voor het menu maar iets lager te zijn. De algehele waardering voor het restaurant blijkt echter niet te verschillen.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers