Doorgaan naar artikel

Meer gemeenten geïnteresseerd in werkproject

Behalve de gemeente Westland hebben ook andere gemeenten in de omgeving van Rotterdam belangstelling getoond voor de aanpak met uitkeringsgerechtigden.

Dat heeft de gemeente Rotterdam laten weten. Zo is er interesse getoond vanuit de gemeente Lansingerland om volgens de formule van Rotterdam aan de slag te gaan. Met deze gemeenten worden inmiddels oriënterende gesprekken gevoerd.

De werkactie heeft uit de regio Rotterdam 245 geïnteresseerden opgeleverd die actief hebben gesolliciteerd op de beschikbare vacatures. Voor de rondleiding die maandag plaatsvond hadden zich 325 Rotterdammers gemeld. In totaal zijn er in de eerste proefperiode 150 vacatures te vervullen.

Vrijdag worden de eerste sollicitatiegesprekken gevoerd. Het is de bedoeling dat de eerste werknemers maandag al aan de slag gaan. Ze krijgen dan een proeftermijn van een maand, waarbij de uitkering doorloopt. Daarna is het de bedoeling dat de werknemer via het uitzendbureau aan het werk gaat en door de werkgever wordt betaald. In totaal zijn er 32 werkgevers bij het werkproject in het Westland betrokken.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Brammert Waagmeester

Share this

Brammert Waagmeester

voormalig freelance marktredacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin