Doorgaan naar artikel

Meer details bekend over Britse ToBRFV-besmetting

De Britse Plantgezondheidsdienst Fera heeft de eerste bevindingen gepubliceerd van het onderzoek naar de ToBRFV-besmetting in het Zuid-Engelse Kent.

Na verschillende onderzoeksmethouden voor diagnose concludeert Fera dat het genoom van het isolaat voor 99,7-99,9% overeenkomt met eerdere isolaten van uitbraken in Duitsland, Mexico, Jordanië en Palestina.

Symptonen door hele kas

Volgens de onderzoekers is in juli een monster van het blad van een cherrytomaat (Piccolo) genomen na symptonen van een virusinfectie. Het monster was genomen nadat in de hele kas symptonen waren waargenomen van het virus. De symptonen werden zichtbaar na inoculatie met zwakke stammen van het pepino mosaiec virus (PepMV), maar bleven nadien zichtbaar. Het officiële onderzoek is gedaan in Duitsland bij DSMZ in Leibniz. Eerder maakte het internationale plantgezondheidsplatform EPPO bekend dat een eerste onderzoek van het monster door een commercieel Nederlands laboratorium al op een besmetting wees.

Vrijwillige ruiming

De teler besloot uit eigen beweging tot het ruimen van de kassen in lijn met de voorschriften van de Britse plantgezondheidsdiensten, blijkt uit de publicatie op New Disease Reports, een online platform van de Britse organisatie voor plantpathologie. EPPO meldde ook eerder al dat de kas 14 weken leeg komt te liggen ter bestrijding.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin