Marktupdate: veel promotie Kanzi en Junami

14-07-2017 | Laatste update op 08-06 | |
Foto: Inova Fruit
Foto: Inova Fruit

Supermarkten stappen deze week nog behoorlijk in met acties Kanzi en Junami.

Van deze rassen is nog relatief veel in voorraad en is promotiedruk gewenst. Hoewel het deze week de kleine ketens zijn, stapt volgende week Albert Heijn nog in met een Kanzi-promotie. Winkelactieprijzen liggen tussen de € 1,69 en € 1,99 per kilo. Voor Junami gaan de kleinere ketens Agrimarkt en MCD scherp in een tassenactie met omgerekend € 1,32 voor een kilo Junami.

Impulsen

Ook bij Jonagold is de Nederlandse voorraad relatief groot. Prijzen bewegen nauwelijks op een markt die afwacht op impulsen uit bijvoorbeeld de eerste partijhandel van het hout. Voor persappelen lopen noteringen ondertussen wel iets op.

Foto: Inova Fruit

Foto: Inova Fruit

Conference

Bij Conference maken partijen melding van een oplopend verschil zichtbaar tussen klasse 1 en 2. Op de Duitse groothandelsmarkt heeft de Conference uit Nederland nog ruim 1,6% van de markt in handen die vooral door overzeese peren wordt gedicteerd. Met een handelsprijs van € 1,06 voor een kilo Conference op de Duitse groothandel, brengt de peer zo’n € 0,16 per kilo meer op dan vorig jaar in week 27. Telersprijzen liggen stabiel tussen de € 0,65 en € 0,93 (voor klasse 1).

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer