Doorgaan naar artikel

Marktupdate: prijspiek sla alweer voorbij

Foto: Gerard Boonekamp

Foto: Gerard Boonekamp

Vorige week stegen de slaprijzen op de Belgische veilingen plotseling tot grote hoogte. Intussen is het prijsniveau alweer even teleurstellend als voor die piek.

De prijs van zware kropsla (50+ kg per 100 stuks) was vorige week maandag 14 cent per krop bij REO en 4 cent meer bij BelOrta. Dit was al iets hoger dan in de week ervoor. In de twee resterende dagen tot Hemelvaart steeg de klokprijs explosief. Dinsdag was de klokprijs bij BelOrta al rond 35 cent voor de meeste sorteringen zware sla. Woensdag werd al 59 cent per krop genoteerd voor de sorteringen 41+ en 50+. Vrijdag was de piek voor deze sorteringen al voorbij. De prijs van de sortering 53+ kilo (met ruim 30% van de aanvoer, de voornaamste sortering op vrijdag) steeg nog wel verder: naar 73 cent per krop.

Hoge prijzen van korte duur

De hoge slaprijzen waren van korte duur. Gisteren haalde de sortering 53+ kilo nog maar 23 cent per krop. De prijs van de lichtere kropsla daalde nog veel verder: 50+ kilo bracht bij BelOrta 17 cent op en 44+ kilo nog maar 15 cent. Bij Veiling REO lag de klokprijs nog wat lager. Daarmee is de prijs weer op hetzelfde niveau als twee weken geleden. In Nederland komt er nauwelijks nog glassla voor de klok.

Maak zelf grafieken kropsla op GFactueel.nl

Beheer
WP Admin