Doorgaan naar artikel

Marktupdate: Paprika goedkoper

Foto: Groenten&Fruit premium

Foto: Groenten&Fruit

Richtprijzen voor gele en rode paprika voor de klok lieten deze week een dalende tendens zien.

Na een periode van redelijke stabiele klokprijzen bij gele paprika’s, is deze week een daling in de richtprijzen voor de klok te zien. Op 9 oktober lag het prijsniveau op € 1,20 tot € 1,25 per kilo voor de 181/221 en 161/181 sorteringen. Vandaag, vrijdag 13 oktober, was dat gedaald 66 tot 78 cent per kilo.

Prijspiek overgeslagen

Bij rood werden op 9 oktober prijzen van € 1,32 tot € 1,38 gemeld voor bovengenoemde sorteringen. Ook daar ontstond daarna een dalende tendens die vandaag eindigde op 75 tot 88 cent per kilo. Daarmee zakten de prijzen naar het niveau van 2016. De klokprijzen lagen eventjes hoger dan vorig jaar, maar misten wel de duidelijke prijspiek van vorig jaar in de tweede helft van september.

Spaans product

Spaanse rode paprika’s werden tegen een redelijk stabiele prijs rond de 90 cent per kilo geveild. De gele voor rond de 60 cent per kilo.

Op websites van supermarkten worden rode paprika’s bij AH aangeboden voor 89 cent per stuk (omgerekend € 3,56 per kilo) en gele paprika’s voor € 1,19 per stuk (€ 4,67 per kilo).

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin