Marktupdate: Opvallende appelacties

03-03-2017 | Laatste update op 08-06 | |
De Junami-appel. - Foto: RBI
De Junami-appel. - Foto: RBI

Wie kijkt naar de supermarkten, ziet deze week buitengewoon interessante acties die verrassend vaak om ‘gecertificeerde teelt’ draait: clubrassen of eko.

Bij Plus hebben de Italianen deze week in het appelschap de overhand met een brede eko-actie, bestaande uit 5 rassen uit Zuid-Tirol (Golden Delicious, Royal Gala, Granny Smith, Fuji en Evelina). De prijs is gangbaar, met € 1,99 voor gelegd fruit (4 stuks).

Vomar valt op met Kanzi

Scherpe acties met clubrassen zijn er ook. Vooral Vomar valt op met Kanzi (los) voor € 1,49. Uit de actiefolder valt de sortering niet op te maken, maar het is buitengewoon scherp als je weet dat groothandels € 1,60 betalen voor inkoop Kanzi voor de beste sortering. Ook Dirk pakt flink uit met clubrassen. Tassen Kanzi en Junami (1,5 kilo) gaan weg voor € 1,75.

De keten Agrimarkt heeft een bijzondere actie. Daar kan de klant kiezen uit vastkokende aardappels of Kanzi voor € 1,99 (1,5 kilo).

Albert Heijn

Albert Heijn wint de marketingprijs voor slimste campagne deze week, al heeft deze een bijsmaak voor de agf-managers. De appels liggen met cadeaustickers en onleesbare rasbenamingen. Gevolg: inkoopsystemen die in de war raken. De brede appelactie gaat gepaard met een korting van 25% en een facebookcampagne over het delen van appels in plaats van delen via een apple (telefoon).

Aldi is deze week de uitzondering, met een verlengde tassenactie voor Elstar. De tassen van 1,5 kilo liggen ook deze week nog voor € 0,99.

Bonus Conference iets lager

Voor de afzet van Conference is deze week één binnenlandse supermarktactie ingepland. Op de veiling in Borgloon, op donderdag, leek de markt iets flauwer met hoogste prijzen voor grotere exportmaten die het niveau aantikten van € 0,88 (- € 0,01). Andere sorteringen verloren een paar cent of stegen juist licht. Over week 8 verloor de Belgische uitbetaalprijs € 0,02 naar € 0,63. Dat is bijna € 0,18 boven het niveau van vorig jaar. De prijsbonus in week 7 was € 0,20 ten opzichte van 2016.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer