Doorgaan naar artikel

Marktupdate: Moederdagweek start met hoge aardbeiprijs

Marktupdate: Moederdagweek start met hoge aardbeiprijs premium

Marktupdate: Moederdagweek start met hoge aardbeiprijs

De eerste veilingprijzen deze week in België en Nederland komen uit op rond de € 3,60 voor de beste partijen.

Dat is voor de handel ook een verrassend hoge start van de handelsweek richting Moederdag. De ingrediënten voor een goede prijs zijn er. Het is extreem goed weer en er is veel vraag naar aarbeien uit binnen- en buitenland. Bijkopen op de veilingen heeft zo zijn prijs.

Viel afgelopen week nog een prijsverschil op tussen Belgische en Nederlandse aardbeienprijzen, daar is maandag weinig van terug te zien. Ook The Greeneryklok reikte tot die hoogte, maar de volumes bij de Belgische veilingen zijn veel groter.

Winkelprijs lager dan dagprijs

Met het huidige prijspeil is de dagprijs duidelijk hoger dan de winkelprijs. Een aantal ketens haalt flink uit met acties. Aldi en Dekamarkt zetten de toon met € 2,49 voor een pond Nederlandse. Boni is nog met Spaanse aardbeien in de slag en zet 400 gram in de winkel voor € 1,49. De seizoensaanbieding bij Jumbo valt ook op. De pondsprijs is € 3,12. Dat is hoger dan de maandaanbieding vorig jaar van € 2,99. Ook is de actie anders ingestoken. Jumbo verkoopt nu 2 bakken van 400 gram voor € 5.

Hema moederdagactie

Hema moederdagactie

Chocodip

Een originele actie is te vinden bij de Hema die met 240 gram aardbeien en een chocoladedip voor 240 gram € 3,50 vragen. De herkomst van de aardbeien benoemt de winkelketen niet.

Bekijk meer

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin