Doorgaan naar artikel

Moederdag stuwt aardbeienverkoop

Er is geen enkel excuus om moeder zondag geen aardbeien voor te schotelen. De acties voor moederdag zijn er legio, zo tegen het weekend.

We telden twaalf acties, al is een deel een gecombineerde actie van kleinere supermarktketens die via Superunie inkopen. Ook Hema en Makro doen een duit in het zakje met aardbeienacties.

Regionale meerprijs

De keten Poiesz kiest niet alleen voor Nederlandse aardbeien, maar voor regionale uit Marknesse. Dat levert toch een mooie meerprijs op, zo lijkt het. De verkoopprijs van € 3,25 voor 500 gram ligt in ieder geval boven de prijs bij concurrenten (€ 2,49 tot € 2,99).

Afzet

Wat deed dat met de afzet deze week? Uit veilingprijs van The Greenery valt op te maken dat woensdag de duurste dag van de week was, met kiloprijzen net onder de € 6 voor de beste sortering (kilo). Er moest bijgekocht worden, blijkbaar. Donderdag kwam er een al wat klad in, en ook vrijdag bleven prijzen rond de € 3 tot € 4 (kilo).

Scherpte

In vergelijking met vorig jaar zijn de acties iets minder scherp. Albert Heijn blijft in deze week buiten het actiegeweld, daar is het volume te groot voor en de aanvoer in de donkere week in een aflopende kasteelt te onzeker.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin