Doorgaan naar artikel

Marktupdate: lauwe vraag op veilingen door Koningsdag

Foto: Groenten & Fruit premium

Foto: Groenten & Fruit

Donderdag 26 april gaat niet de boeken in als een handelsdag met krapte. De vraag naar producten is kleiner op de veilingen.

Om de uitval door Koningsdag op te vangen, kochten veilingkopers eerder deze week meer in. Dat was donderdag 26 april te zien bij een aantal producten. Zo moest rode paprika terrein prijsgeven, maar is het niveau van € 1,45 nog altijd rond het peil of iets lager dan dat in 2017 werd betaald op de vrije markt. Ook bij groene paprika was een kleine terugval te zien naar € 0,65 bij The Greenery.

De vraag naar producten is kleiner op de veilingen.  -Foto: Groenten & Fruit

De vraag naar producten is kleiner op de veilingen. -Foto: Groenten & Fruit

Prijsverschillen vallen op

Bij aubergine valt een stevig prijsverschil op voor de maat 300. In Nederland ligt de prijs op circa € 0,75 op de dagmarkt. In België lagen de prijzen boven de euro voor deze sortering, maar met een zeer kleine aanvoer.

Prijs aardbei stijgt

Een product dat wist te stijgen op de dagmarkt (veilklok The Greenery) is aardbei. De prijzen liepen donderdag op tot boven € 2. De exportvraag lijkt hiervan de oorzaak. Op de Belgische veilingen was zo’n prijsschommeling overigens niet zichtbaar. Ook bij ZON niet. De klokopleving zal niet in die mate terug te vinden zijn in de weekprijzen. Naar verluidt zijn veel acties bemiddeld voor prijzen rond € 1,50 tot iets hoger.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin