Doorgaan naar artikel

Marktupdate: aubergineprijs plust weer

Marktupdate: aubergineprijs plust weer premium

Marktupdate: aubergineprijs plust weer

Prijzen voor aubergine liggen momenteel boven het peil van 2017. Daarmee lijkt een einde gekomen aan een magere periode in de omschakeling.

De tweede helft van maart was slecht voor auberginetelers en moeizaam is daar een kentering in gekomen. Deze week ging het snel opwaarts. Er was in maart een overproductie en Spanje bleef alles maar sturen met open prijzen, ook naar Nederland. De prijs stond heel erg onder druk en zakte met prijzen van onder de € 0,40 onder kostprijs.

Herstel deze week

Vrijdag 6 april was het beeld heel anders (zie grafiek) met veilprijzen die ruim door de eurogrens schieten. Prijzen van boven de € 1,25 waren zichtbaar voor de grovere vruchten in België. Op Nederlandse veilingen kwam de prijs iets minder prominent boven de € 1,00 uit, maar ook hier is een plus met vorig jaar. Volgens een handelaar is dat het gevolg van de omschakeling door supermarkten naar Nederlandse en het einde van de teelt bij vroege Spaanse productie.

Prijs in de plus

De afgelopen vier weken bleven de weekprijzen achter bij 2017, zeker in week 10 en 12. Met dagprijzen die nu boven het niveau van 2017 liggen (toen lag de prijs tussen de € 0,70 en € 0,80) wordt wat van dat verlies terug gepakt.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin