Doorgaan naar artikel

Marktupdate: Aldi heeft meeste Spaanse glasgroente

Aldi heeft van een boodschappenmandje glasgroente van 12 producten nog altijd 6 producten uit Spanje.

De grote Nederlandse supermarktketens zijn duidelijk verder in de omschakeling naar Nederlands product, met uitzondering van rode paprika. Lidl, Plus, Albert Heijn en Jumbo hebben van dat boodschappenmandje (tomaten, paprika, aubergine, komkommer en courgette) nog elk 2 producten uit Spanje. Bij enkele ketens liggen nu Spaans en Nederlands door elkaar zoals de aubergine bij AH en paprikamix bij Jumbo.

Tomaten uit Spanje

Aldi heeft zijn trostomaten en losse tomaten nog uit Spanje, waarbij de AGF-chef bevestigt dat de kwaliteit wisselend is. Op dinsdag 17 april zagen de tomaten er redelijk uit. Ook de schaal met trostomaten kwam uit Spanje in deze vestiging in het Oosten van het land. Ook de courgette, rode paprika en mixpaprika kwam uit Spanje.

Bij aubergine blijkt alleen Albert Heijn Spaans product te verkopen, de overige winkels dus Nederlands. Courgette wordt nog door Spaanse leveranciers gedomineerd en voor de losse tomaten ligt het Spaanse product nog in 3 van de 5 onderzochte winkels.

Scherpe prijs

Aldi is met een scherpe mixactie ook scherp in prijs. Klanten kunnen komkommer, aubergine en courgette kiezen voor € 0,50 per stuk. Ook bij de tomaten (uit Spanje) is Aldi de goedkoopste.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin