Marktleider glasgroente na fusie Van Nature en BoF

12-09-2019 | Laatste update op 14-09 | |
Foto: Groenten&Fruit
Foto: Groenten&Fruit

Van Nature en Best of Four gaan fuseren. Het besluit is woensdagavond 11 september door telers genomen.

Per 1 januari 2020 zullen beide organisaties verdergaan als 1 vereniging. Met 265 leden en 1.029 hectare glasgroente wordt de nieuwe coöperatie de grootste afzetvereniging voor glasgroente in Nederland. De nieuw gebundelde organisatie heeft daarnaast 2.105 hectare vollegrondsgroente en 1.682 hectare fruit.

Oosterom voorzitter

Het bestuur van de nieuwe coöperatie wordt samengesteld uit de voormalig bestuurders van de 2 coöperaties. Jan Oosterom van Best of Four wordt voorzitter, met 4 bestuurders van Van Nature en 4 van Best of Four. Ton van Dalen wordt commercieel directeur en Hans Prins zal als financieel directeur verdergaan. De naam van de nieuwe vereniging is nog niet bekend.

Toenemende inkoopmacht

De fusie is een antwoord op de toenemende inkoopmacht bij retail en handel, stellen de partijen in een persbericht. Door de omvang na de fusie verwacht de nieuwe vereniging een serieuzere gesprekspartner te worden voor overheden en (retail-)organisaties en de producten van haar leden nog beter te kunnen vermarkten. Daarnaast helpt deze stap de continuïteit van de nieuwe coöperatie voor haar leden te waarborgen met een betrouwbaar en relatief goedkoop afzetsysteem en een efficiënte organisatie, aldus de organisatie.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer