Doorgaan naar artikel

Markt: Weekprijs komkommer van € 0,89

Foto: ANP premium

Foto: ANP

Nederlandse en Belgische komkommertelers kregen in week 34 een middenprijs op de Belgische veilingen van € 0,89.

In week 33 lag die middenprijs al op € 0,74, maar dat bleek afgelopen week niet de top van de prijsontwikkeling.

Deze week is de prijsontwikkeling van komkommers al opnieuw hoog ingezet, maar een inkoper ziet een kentering door de lagere prijzen die voor de kleinere maten worden betaald. Het kan een ontspanning van de huidige komkommermarkt betekenen. Van de meest gangbare maten komkommer is nog altijd een tekort, getuige de prijzen op de dagmarkt van rond de € 0,70. Onduidelijk is welke weekprijzen nu zijn afgegeven door de afzetorganisaties.

Actieprijzen lager dan dagmarkt

Ondanks de hoge komkommerprijzen op de afzetmarkt zijn er deze week acties met komkommers in Nederlandse winkels. Zo heeft PLUS 2 komkommers voor € 0,95, vraagt Poiesz € 0,75 voor een komkommer en Coop € 0,50. Het duidt op stevige verschillen tussen de dagmarkt en eerder afgesloten contractprijzen.

Meerjarige vergelijking

De Rabobank liet recent in haar update voor de tuinbouw al weten dat de komkommeropbrengsten boven het langjarig gemiddelde liggen. De telers kunnen vooruitzien naar een tevredenstellend jaar.

De komkommerprijzen in Duitse winkels zijn deze zomer duidelijk boven 2017 gebleven, maar tot augustus was 2016 een nog duurder jaar. De maand augustus zal naar verwachting dat verschil gelijktrekken. In juni waren de komkommerprijzen in Duitse winkels bijna 30% hoger dan vorig jaar.

Klik hier voor dagprijzen.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin