Doorgaan naar artikel

Markt: Uitbetaalprijs toont druk komkommermarkt

Komkommergewas in hogedraadteelt. - Foto: Peter Visser

Komkommergewas in hogedraadteelt. - Foto: Peter Visser

In week 7 liepen veilingprijzen voor komkommer en tomaat terug. Bij komkommer loopt die druk op.

De komkommerprijzen zijn deze week de meest opvallende van de dagmarkt. De aangroeiende volumes brengen een vroege prijsdruk in beeld. De uitbetaalprijs bij de Belgische veilingen in week 7 lag nog boven het peil van 2020. Deze week is die conclusie niet meer te trekken met prijzen van rond de € 0,25 per stuk voor 300 grams komkommers bij de zuiderburen. Woensdag zakte deze onder de € 0,20 per stuk.

De handelsweek voor tomaat startte weer iets sterker dan het einde van week 7. Die week bleef de uitbetaalprijs deels achter bij voorgaande jaren. Begin deze week kwam een paar cent bij de gangbare sorteringen.

Sterke preiprijs

Iets sterkere afzet was er die week 7 voor witlof, slasoorten en prei. Ook in week 7 bleef de preiprijs ruim boven de euro bij de Belgische veilingen, een veelvoud van de prijs van vorig jaar.

Fruitprijzen wisselend

Voor Jonagold en Conference liggen de kaarten duidelijk verschillend. De afzet van Conference is een matige vertoning. Voor Jonagold gelden recordprijzen door de krappe oogst. Voor aardbeien werd in week 7 ruim € 10 per kilo betaald. Deze week blijven de prijzen hoog, terwijl de aanvoer iets forser is. De hoogste prijzen kwamen boven de € 16 per kilo voor de beste Sonata.

Beheer
WP Admin