Markt: Uitbetaalprijs tomaten verbeterd in week 38

21-09-2020 | |
Prijs voor tomaten is gestegen in week 38. - Foto: Misset
Prijs voor tomaten is gestegen in week 38. - Foto: Misset

De Belgische veilingen melden over week 38 een hogere uitbetaalprijs van € 0,98 voor losse tomaten.

Ten opzichte van week 37 is dat een verbetering met € 0,23. Toch haalt die prijs het niet ten opzichte van 2019. Ook toen schoten in week 38 de prijzen omhoog naar € 1,08.

De prijsstijging bij trostomaten was minder indrukwekkend, waardoor een uitbetaalprijs van € 0,71 berekend werd afgelopen week bij de Belgische veilingen.

Bij de start van deze handelsweek is het beeld bij losse tomaten niet anders op de dagmarkt. Bij trostomaten kruipt de prijs nu richting die van losse tomaten. The Greenery schrijft voor trostomaten € 0,85 in de boeken op maandag 21 september .

Hogere prijzen voor komkommer en paprika

Bij aubergine, paprika rood, kropsla en komkommer lagen de prijzen vorige week gemiddeld iets boven het niveau van 2019. Dat marktbeeld is voor aubergines aan het begin van de handelsweek verzwakt. Bij komkommer en paprika start de handel sterk als uitgegaan wordt van de veilingprijzen op maandag 21 september.

IJsbergsla en bloemkool iets minder verkocht

Bij vollegrondsgroenten blijven witlof en prei qua uitbetaalprijs boven het niveau van 2019 opereren. IJsbergsla en bloemkool worden iets minder verkocht dan vorig jaar. De dagprijzen op maandag 21 september lijken bij bloemkool iets stabieler, tot € 0,50 voor klasse 1.2.


Bekijk meer prijzen

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer