Doorgaan naar artikel

Markt: Stabilisatie prijs trostomaat

Foto: Peter Visser premium

Foto: Peter Visser

De klokprijzen van grove trostomaten waren de afgelopen periode redelijk stabiel.

De richtprijs bij grove trostomaten voor de klok is vanaf 4 april gestabiliseerd op net boven de euro per kilo. Dat gebeurde na een korte prijsval. Eind maart zat de klokprijs bij The Greenery nog op € 1,40 per kilo, na vanaf half maart steeds boven de € 1,30 per kilo te hebben gezeten. Daar zijn inmiddels dus een paar dubbeltjes vanaf.

Tussen prijs vorige jaren in

Vanaf half maart zitten de prijzen tussen die van 2017 en 2018 in. Vorig jaar waren de grove trostomaten goedkoper, 2 jaar geleden duurder. In beide jaren lieten ze vanaf ongeveer 20 maart een daling zien, waarbij de klokprijs op 26 april rond de 68 cent per kilo uitkwam.

Spaanse aanvoer

Op Spaanse veilingen in Almería wordt deze week 65 cent per kilo voor trostomaten betaald. Vorige week was dat ongeveer 70 cent en in de week daarvoor nog rond de 78 cent per kilo. Voor het totale Spaanse teeltseizoen tot en met maart geldt dat de aanvoer 2% groter is dan vorig jaar en de veilingprijzen 4% hoger.

Bij AH worden trostomaten aangeboden voor € 1,99 per kilo, volgens de eigen website omgerekend gemiddeld € 4,42 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin