Doorgaan naar artikel

Markt: Sperziebonenprijs stabiel

De klokprijs van sperziebonen uit de kas is in november afgevlakt.

Eind oktober zat de richtprijs voor sperziebonen voor de klok nog onder de € 3 per kilo bij The Greenery. Daarna gingen de dagprijzen stijgen. Begin november kwam die net boven de € 16 per kilo uit. Vanaf dat moment stabiliseerde de klokprijs, zij het met de nodige geringere prijsschommelingen. Afgelopen veildagen werden dagprijzen van € 16 en € 17 per kilo gemeld.

Steilere prijsopbouw

Vorig jaar was vanaf eind oktober eveneens een prijsstijging waar te nemen vanaf een vergelijkbaar prijsniveau. Alleen verliep die stijgende tendens toen iets geleidelijker dan dit jaar en bleef ook doorlopen. Dus zonder de steilere opbouw en opvolgende afvlakking van dit seizoen. Deze week kwamen beide prijslijnen weer bij elkaar. Afgelopen jaar trok de prijs verder door omhoog, om half januari eventjes de € 30 per kilo aan te tikken.

Spaans product

Op de Spaanse veilingen in Almería werden eind oktober nog sperziebonen geveild voor bijna anderhalve euro per kilo. In november stegen ook daar de prijzen. Eind vorige week kwam de dagprijs uit op gemiddeld € 3,87 per kilo. Op 29 november deed de dagprijs daar € 4,65 per kilo.

Stel zelf marktgrafieken voor sperziebonen samen op GFactueel.nl

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin