Doorgaan naar artikel

Markt: slaprijs redelijk stabiel

De afgelopen week bleven klokprijzen bij glassla vrij constant.

Gemiddeld zijn richtprijzen bij de bedekte teelt van kropsla voor de klok sinds begin februari gedaald, al zaten er in die periode wel de nodige prijsschommelingen in. Rond begin februari deden nog regelmatig klokprijzen mee van tegen de € 1,30 per krop. Op 18 maart was dat gedaald naar 10 tot 15 cent per krop.

Eind vorige week trok de prijs weer even aan naar rond de 30 cent per stuk, om deze week redelijk stabiel tussen de 20 en 25 cent per krop te blijven, met slechts een zeer minimale dalende lijn.

Vergelijkbare trend

Het prijsverloop in de eerste maanden van dit jaar toont grote overeenkomsten met de tendens in 2017. Vorig jaar was ook wel een prijsdaling waar te nemen, vanaf eind januari. Alleen kwam de klokprijs toen vanaf een veel lager piekniveau, van hooguit 60 cent per stuk.

Vorig jaar stijgende prijs

Naar de komende tijd van het jaar toe gezien, werd in 2017 de periode april tot half mei gekenmerkt door een blijvend beperkt stuksprijs-niveau van gemiddeld 20 cent. Vorig jaar was vanaf deze tijd juist een stevige prijsstijging te zien, naar een niveau van rond de 90 cent per krop.

Bij Jumbo en AH worden kroppen sla aangeboden voor 79 cent per krop.

Stel zelf prijsgrafieken voor glassla samen op GFactueel.nl.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin