Doorgaan naar artikel

Markt: Prijs komkommers sterk gedaald

Foto: Gerard Boonekamp premium

Foto: Gerard Boonekamp

In 2 weken tijd is de klokprijs bij komkommer gehalveerd.

Na The Greenery wordt nu ook bij ZON Fruit & Vegetables weer melding gemaakt van Nederlandse komkommers voor de klok. Dagprijzen doen vandaag rond de 26 tot 27 cent per stuk voor de 400 grams vruchten en 22 tot 25 cent voor de 35ers.

Prijsdaling

De prijs van 40ers zat half februari nog rond de 60 cent per stuk. Daarna zakte de prijs. Inmiddels is die dus uitgekomen op een richtprijs rond de 26 cent per komkommer. Die prijsdaling komt helemaal overeen met wat ook vorig jaar viel te zien. 2 jaar geleden was eenzelfde dalende trend eveneens waar te nemen, alleen toen op een wat hoger prijsniveau. De prijs zakte in 2017 weg tot in april, waar vorig jaar in de eerste 3 weken van maart nog een prijs-opleving plaats vond.

Spaans aanbod

Bij ZON worden ook nog Spaanse komkommers geveild. Met slechts 16 en 11 cent per stuk, voor respectievelijk de 40ers en 35ers, voor duidelijk minder geld dan het Nederlands product. Op Spaanse veilingen daalde de klokprijs van net boven de 80 cent per kilo, rond half februari, naar net boven de 50 cent per kilo rond deze datum.

Jumbo en AH bieden komkommers aan voor 89 en 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin