Markt: Prijs komkommer hoger dan van andere glasgroente

08-09-2021 | Laatste update op 13-05 | |
Oogst van komkommer. - Foto: Roel Dijkstra
Oogst van komkommer. - Foto: Roel Dijkstra

Van de vier grote glasgroenteproducten kwam de prijs van komkommer in week 35 uit op € 0,46 per stuk. Dit is de uitbetaalprijs in België.

De afzetweek is voor rode paprika, tomaat en aubergine een teleurstelling geworden. De vergelijking met voorgaande jaren pakte voor deze producten relatief ongunstig uit. Alleen trostomaten kenden in 2020 in deze week een inzinking met een prijs van € 0,22 per stuk. Het jaar ervoor werd € 1,03 betaald. De uitbetaalprijs dit jaar in week 35 ligt er precies tussen in.

Plus in prijzen sla

Naast glasgroente is de slacategorie van belang. IJsbergsla en kropsla zetten nog altijd een plus op de prijzen van voorgaande jaren. Voor ijsbergsla is dat een forse plus getuige de uitbetaalprijs van € 0,79 per bol in week 35. Dat is het dubbele van de jaren ervoor.

Kool duurder

Bloemkool neemt met € 0,73 per stuk afstand van de prijs van voorgaande jaren. Dat geldt nog meer voor broccoli met een prijsstijging in één week van € 0,94 naar € 1,56. Ook bij The Greenery in Nederland liep de prijs maandag 6 september op tot net onder de euro. Dat ging om partijen 1.1. Voor 1.2 was de prijs dinsdag 7 september nog € 0,90. De acties voor bloemkool bij Albert Heijn met bloemkool helpt de krapte verder toenemen deze week.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer