Doorgaan naar artikel

Markt: Prijs gele courgettes zoekt weg omhoog

Foto: Peter Visser premium

Foto: Peter Visser

De klokprijs van gele courgettes zakte vandaag weer iets weg, na afgelopen dagen te zijn opgelopen.

Tussen half mei en eind mei daalde de klokprijs van gele courgettes bij The Greenery van 35 naar 15 cent per stuk voor de x14-sortering. Daarna trok de prijs weer aan, om gisteren weer op een dagprijs van 37 cent per stuk uit te komen. Vandaag viel die weer terug naar een richtprijs van 24 cent per stuk.

Prijspiek voorgaande jaren

Het is nog even afwachten of de afgelopen prijsstijging nu verder door gaat zetten of niet. Vorig jaar trok die rond deze periode wel even door naar een kort piekje van € 1,27 per stuk rond half juni. In 2018 zette ook een prijsstijging in, maar die liep minder stijl omhoog. Toen werd 17 juli pas een piek van € 1,16 per stuk bereikt. In beide jaren vond rond 24 juli weer een prijsdip plaats.

Groene courgette

Bij de groene courgettes is eveneens een prijsstijging waar te nemen. Bij BelOrta is de prijs van 14 cent per stuk half mei inmiddels verdubbeld. In 2018 traden in juli bij groen prijspieken van rond de 50 cent per stuk op. Vorig jaar was de prijsvorming minder gunstig, en bleven klokprijzen net boven de 10 cent per stuk steken. Op Spaanse veilingen in Almería schommelde de klokprijs van groene courgettes afgelopen veildagen rond de 58 cent per kilo.

Jumbo en AH bieden gele courgettes aan voor € 0,79 en € 1,29 per stuk. Groene courgettes worden op de website aangeboden voor 69 en 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor courgette samen op GFactueel.nl

Bekijk meer

Delen

Peter Visser
Peter Visser

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin