Doorgaan naar artikel

Markt: prijs courgettes valt weg

Foto: Gerard Boonekamp premium

Foto: Gerard Boonekamp

De klokprijs bij gele courgettes is vorige week in elkaar gezakt.

Gele courgettes in de x14-sortering brachten half maart bij The Greenery rond de € 1,40 per stuk op voor de klok. Daarna zakte de prijs ineens in. Deze week worden richtprijzen van slechts 26 en 29 cent per stuk gemeld. Bij de fijnere x16-sortering werden de klokprijzen vorige week nog veel lager, met richtprijzen tussen een paar cent en een dubbeltje per stuk.

Vorig jaar waren de dagprijzen bij gele courgettes rond deze periode langzaam aan het zakken, maar bleven daarna op een prijsniveau van rond de 60 cent (16‘ers) of 70 cent per stuk (14 ers) hangen.

Groen ook goedkoper

Groene courgettes bij BelOrta piekten voor de klok op 18 maart heel even naar de 90 cent per stuk, maar van die prijs was eind vorige week ook nog maar 40 cent over.

Op Spaanse veilingen vond rond dezelfde tijd ook zo’n kortstondige prijspiek plaats bij groene courgette. Ook daarna trad weer een prijsval op. Daar viel de veilingprijs in de loop van vorige week weg van € 1,24 op naar € 0,95 per kilo. Gisteren kwam daar slechts twee cent bij.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin