Markt: opstap naar normale glasgroenteprijzen

28-05-2021 | Laatste update op 13-05 | |
Foto: Peter Visser
Foto: Peter Visser

De vrijdagveiling bij The Greenery werd gehinderd door een technische storing, maar dat hield een opleving niet tegen.

Voor komkommer, paprika en trostomaten kwam een iets vriendelijker prijsbeeld tot stand. Een directe relatie leggen met de omslag in het weer is te makkelijk, zegt een handelaar en koper op de klok. De afgelopen weken was een duidelijke dip in de prijzen zichtbaar geweest door een slechte vraag en voorraden. Dat had ook te maken met verstoring van export tijdens Pinksteren.

De positievere vrijdagveiling zette de start van de jubileumviering van 25 jaar The Greenery luister bij. Naast een jubileumtaart hopen telers op betere prijzen.

Normaal patroon

Nu lijkt de markt naar een normaler patroon van vraag en aanbod te veren met normaal juni-weer en de horeca die verder geopend is en terrassen aantrekkelijker met temperaturen boven 20 graden Celsius.

Bij de veiling van The Greenery werd voor 40’ers (komkommers) weer prijzen betaald boven de € 0,30 per stuk, een duidelijke opleving. Die is er ook bij paprika waar het normale niveau weer werd gehaald boven de euro. Door de technische storing van de veiling bleef de verkoop van losse tomaten achter. De prijs voor tros richtte zich op tot boven de € 0,30.

Een blik op de veilingen in België vrijdag leert dat losse tomaten iets beter verkocht werden, tot € 0,60 per kilo (grovere maten). Bij trostomaten was vrijdag nauwelijks verbetering te zien. Ook bij komkommers is de zon nog niet gaan schijnen bij de Belgische veilingen. Eenzelfde beeld was zichtbaar bij ZON waar paprika rood en geel tot boven de € 1,30 uit kwam.

Coforta (The Greenery) bestaat 25 jaar. De taart werd door personeel overhandigd. Foto: Coforta

Coforta (The Greenery) bestaat 25 jaar. De taart werd door personeel overhandigd. Foto: Coforta

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer