Markt: oplopende prijs Conference-peren

30-04-2019 | Laatste update op 08-06 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

Handelaren zullen met lichte opluchting hebben gekeken naar de veilprijzen op de Belgische veilingen dinsdag 30 april. Prijzen in de voorverkoop liepen op.

Op de dinsdagveiling stond voor de klok in Borgloon (Limburg) niet zo veel minder product dan andere veildagen. Toch kon de prijs oplopen met € 0,02 tot soms € 0,10 per kilo.

De voorverkoop zou verbeterd zijn door Conference-peren. Voor maat 70-80 mm kwam een prijs van € 0,64 per kilo uit de bus. Op de klok lagen de prijzen er iets onder. Voor de 60’ers, de hoofdmaat op dit moment, was de stijging er overigens niet op de dinsdagveiling. De opbrengst van € 0,31 per kilo blijft op de middenprijs drukken, die in week 17 in België niet verder kwam dan € 0,26 per kilo. Een dieptepunt.

SmartFresh-behandeling biedt betere peren

Een veilingvertegenwoordiger wijst dinsdag op de kwaliteitsverbetering die te bespeuren is voor de klok. De aanvoer bestaat vooral uit behandelde peren. De SmartFresh-behandeling zou goed uitpakken bij deze partijen. Dat leidde tot iets meer vraag uit verschillende kanalen.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer