Markt: Neerwaartse trend slaprijs

03-05 | |
Oogst van glassla. - Foto: Peter Visser
Oogst van glassla. - Foto: Peter Visser

De klokprijzen van glassla zijn in de afgelopen periode flink gedaald.

Kort na half april trad een prijspiek op, waarbij klokprijzen voor kropsla uit de kas zelfs op een euro per stuk uitkwamen. Daarna zakten de dagprijzen weg. Deze week werd 37 cent bereikt voor de 47 kilo sortering bij BelOrta. Op 2 mei was er sprake van een kleine opleving en trokken klokprijzen even iets aan naar 46 cent per stuk voor 440-grams sla en 53 cent per krop voor de 50’ers. Maar op 3 mei werden opnieuw lagere prijzen gemeld.

Soortgelijke prijspiek

Vorig jaar was een soortgelijke trend te zien, met oplopende prijzen tot na half april (zij het met de nodige tussentijdse fluctuaties) en daarna een kentering naar weer dalende prijzen. Alleen lagen prijzen toen op lagere prijsniveaus en bleef de piekprijs bij 75 cent per krop steken.

Afgelopen jaren liep de net als nu neergaande prijsontwikkeling door, om eind mei onder een klokprijs van een kwartje per stuk te komen.

AH en Jumbo bieden kropsla aan voor 95 cent per krop. Afgelopen jaar lagen consumentenprijzen voor kropsla in april 15 cent lager volgens supermarktscanner.nl

Stel zelf prijsgrafieken voor sla

Visser
Peter Visser Redacteur
Meer over


Beheer