Doorgaan naar artikel

Markt: Nederlandse rabarber beter betaald dan Duitse

Foto: Stan Verstegen premium

Foto: Stan Verstegen

Het aanbod aan rabarber in Duitsland is toereikend. Wel zijn de prijzen op de Duitse groothandelsmarkten ten opzichte van vorige week gedaald.

Deze week wordt rabarber op de Duitse groothandelsmarkten voor gemiddeld € 2,36 per kilo verhandeld. Dat is 15% lager dan de prijs van vorige week. Ten opzichte van vorig jaar ligt de prijs 2% hoger. Voor Nederlandse vervroegde rabarber werd in week 14 gemiddeld € 4,38 per kilo betaald. Dat is 5% lager dan in week 13, aldus AMI in een marktbericht.

Groen en rood

Volgens AMI is de kwaliteit van de rabarber op dit moment goed. Het aanbod is toereikend voor de huidige vraag, zo kort voor Pasen. In Duitsland ligt rabarber met lange, groene stengels naast rabarber met korte rode stengels, onder andere uit Nederland. De rode variant wordt beter betaald dan de groene variant.

Rabarber in de actie

In de week voor Pasen lopen er bij de Duitse retail 17 acties met rabarber van Duitse herkomst. De consument betaald daarvoor tussen € 1,99 en € 2,99 per kilo. In de week voor Pasen trekt de vraag naar rabarber in Duitsland traditioneel aan. Op supermarkscanner.nl valt alleen bij Jumbo verse rabarber te vinden voor een prijs van € 3,99 per 500 gram.

Bekijk meer

Delen

Stan Verstegen
Stan Verstegen

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin