Markt: Meer aanvoer vruchtgroenten vanuit Spanje

08-11-2021 | Laatste update op 13-05 | |
Paprika sorteren. - Foto: Misset
Paprika sorteren. - Foto: Misset

Uit de Spaanse provincie Almería komen meer vruchtgroenten dan tijdens de start van het voorgaande Spaanse teeltseizoen.

In oktober lagen veilingprijzen op Spaanse veilingen in Almería voor de meeste vruchtgroenten lager dan in dezelfde maand in 2020. Alle aanvoerhoeveelheden waren groter.

Uitzondering was paprika, waarvan de middenprijs in oktober 15% hoger lag dan in in oktober 2020. De productie lag 12% hoger. De aanvoer bij tomaat, komkommer en aubergine lag respectievelijk 32%, 27% en 26% hoger. Aubergines werden slechts voor de helft van de prijs verhandeld vergeleken met oktober vorig jaar.

Prijzen gemiddeld lager

Over de totale start van het Spaanse teeltseizoen genomen, dus de maanden september en oktober samen, lagen alle producties hoger dan vorig jaar en alle middenprijzen lager. Al bedraagt die prijsachterstand bij paprika gemiddeld over de eerste twee maanden slechts een paar procent.

Recente prijzen

Eind vorige week werden paprika’s in Almería verhandeld voor 67 cent per kilo, trostomaten voor 72 cent. Komkommers deden 57 cent per kilo en aubergines gingen weg voor een kiloprijs van 33 cent.

Stel zelf prijsgrafieken voor Spaans product samen.

Visser
Peter Visser Redacteur


Beheer