Doorgaan naar artikel

Markt: Korte dip weekprijzen glas, omslag bij fruit

Oogst frambozen. Framboos komt deze handelsweek in de problemen door forse prijsdruk. - Foto: William Hoogteyling

Oogst frambozen. Framboos komt deze handelsweek in de problemen door forse prijsdruk. - Foto: William Hoogteyling

Over week 28 is een daling te zien in uitbetaalprijzen voor glasgroente. Deze week stabiliseert de daling.

De weekprijsoverzichten bij Belgische veilingen over week 28 hebben niet tot veel onrust geleid. De prijzen zijn in vergelijking met voorgaande jaren niet lager. De prijzen voor vollegrondsgroente en fruit zijn gunstig. De lopende handelsweek laat een grotere aanvoer zien. Met name framboos komt in de problemen door forse prijsdruk.

Prijs aubergine flink gedaald

Bij glasgroenten was in week 28 een prijsdaling over de gehele linie te zien. Op de daghandel deze week lijkt die dip overigens weer vergeten. Op aubergine na, lijkt de glasgroentenhandel weer terug te veren. De Belgische veilingen noteerden dinsdag 20 juli voor aubergine prijzen van onder € 0,30 per kilo. Woensdag 21 juli was op Nederlandse veilingen de aubergineprijs iets hersteld, wel met een lagere aanvoer.

Wat betreft de prijzen voor fruit is de hardfruitnotering minder relevant door het einde van het seizoen. Voor zachtfruit en kersen zijn de prijzen redelijk tot gunstig in week 28. Bij aardbeien waren woensdag 21 juli minder piekprijzen zichtbaar. De prijs voor frambozen is een zorgenkindje.


Bekijk meer prijzen in deze handelsweek

Beheer
WP Admin