Doorgaan naar artikel

Markt: Komkommerprijs stabiliseert even

Foto: Peter Visser premium

Foto: Peter Visser

De klokprijzen bij komkommer zijn even gestopt met hun daling.

Vanaf half januari, toen de dagprijzen voor 40‘ers zelfs even piekten naar bijna € 1,40 per stuk, zakten de klokprijzen snel weg. Op 10 februari was daar nog maar een richtprijs van net boven de 40 cent per stuk van over. Daarna trokken klokprijzen nog even aan, richting een stuksprijs van 60 cent voor de klok eind vorige week (week 8).

Stabilisatie

Ook voorgaande jaren was in de afgelopen periode wat prijsstabilisatie te zien, maar vanaf half februari zette een prijsdaling in die eind februari eindigde in een dip met een richtprijs van ongeveer 26 cent per komkommer. Het is dus afwachten wat de klokprijzen gaan doen in de komende dagen. Begin deze week is al wel een dalende prijstendens waar te nemen, met 46 tot 48 cent per stuk. Dat ligt nog altijd wel iets boven het niveau van de voorgaande twee jaren.

Spaans product

Op Spaanse veilingen in Almería schommelde de komkommerprijs afgelopen veildagen rond de 60 cent per kilo. Ruim een week eerder was dat nog 50 cent per kilo of daaronder. Bij ZON Fruit & Vegetables werden Spaanse 40‘ers voor 50 cent per stuk voor de klok gezet.

AH en Jumbo bieden komkommers aan voor 59 en 65 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin