Markt: impuls perenmarkt van schrappen veiling

02-11-2018 | Laatste update op 08-06 | |
Foto: Peter Roek
Foto: Peter Roek

De afzet van Conference heeft baat bij de katholieke feestdag Allerheiligen.

De donderdagveiling in België verviel door deze feestdag. De hogere prijzen op de dinsdagveiling hebben een invloed gehad op de afzet later deze week. Gehoopt wordt dat de prijsbeweging ook volgende week kan worden vastgehouden. Bewegingen op buitenlandse groothandelsmarkten lijken daartoe wel een signaal.

Dinsdag werd in België een opmerkelijke prijsstijging gesignaleerd. Voor Conference met een grotere maat dan 65 millimeter kwam er 5 of 6 cent bij. Zo kon de maat 75 mm de prijs van € 0,70 bereiken. Kleine maten kwamen nauwelijks van de plek in België waar de krapte in de grote maten zit.

Meer partijhandel

De Belgische veilingklokken hebben invloed op de afzet in Nederland. Dat was bij Service2Fruit zichtbaar in stevige handel de laatste dagen. Het lijkt erop dat een deel van de handel uitgaat van hogere prijzen en zo speculeert met partijhandel. Dat moet allemaal nog blijken.

Stijgingen buitenland

In week 43 werd op zowel de Duitse als Engelse groothandel ook een stevige prijsverhoging verwerkt. In Engeland gaat het om Britse Conference die in de handel gemiddeld € 0,72 opbrachten (voor klasse 1 en 2). Klasse 1 Nederlandse Conference bracht in diezelfde week € 0,93 op. Dat was een stijging van € 0,05 ten opzichte van week 42.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer