Doorgaan naar artikel

Markt: Hoge slaprijzen België in natte handelsweek

De Belgische uitbetaalprijzen voor sla lagen afgelopen week veel hoger dan normaal. Dat gold voor de vollegrond- en glasproductie.

De prijzen voor kropsla lieten de sterkste stijgingen zien. De uitbetaalprijs van € 0,62 volgde op een weekprijs van € 0,26 de week ervoor. Over de hele linie (Lollo Bionda, Lollo Rossa, eikenbladsla en multicolor) was die prijsbeweging zichtbaar. Bij ijsbergsla was de prijsbeweging dan nog relatief gematigd. De prijsbeweging kan niet los gezien worden van de lastige teeltomstandigheden met veel regenval in het vorige weekend.

Uitbetaalprijzen week 29

Uit de uitbetaalprijzen van week 29 blijkt bovendien een iets oplopende markt voor glasgroente. Zwak was wel de aubergineafzet. De huidige handelsweek toont voor komkommer alweer een heel ander beeld. Na de middenprijs van € 0,42 is de komkommerprijs voor kleine maten gezakt naar rond de € 0,10 per stuk. 40‘ers brachten nog prijzen op van € 0,20. Daar spelen vraag- en aanbodzaken een rol. De huidige grijze week lokt minder aankopen uit.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin