Doorgaan naar artikel

Markt: Herstel bramenmarkt kan snel

Het plafond voor de daghandel bij bramen lag maandag op € 0,60 bij The Greenery. Dat duidt op een verbetering in rappe stappen.

Vrijdag waren eerste signalen van herstel zichtbaar en kwamen prijzen weg van de bodem. Vrijdag lag het plafond nog op € 0,30 per 125 gram. Met € 0,60 als plafond nu, is nog geen sprake van een positieve markt, maar het herstel is er in ieder geval. Een vergelijking met 2018 gaat compleet mank, blijkt uit vergelijking van klokprijzen. De prijzen liepen bij The Greenery deze week ook iets harder op dan bij de Zuiderburen waar op de veilingen tussen de € 0,46 en € 0,63 werd betaald voor 125 grams verpakking van het ras Lochness. Bij The Greenery was het aanbod Chester overigens groter dan Lochness.

Relatief kleine afzet

De bramenmarkt beweegt van nature schokkerig in de prijsvorming. Het is een relatief kleine afzet naast andere zachtfruitsoorten. De mix-actie van Vomar deze week met 3 bakjes zachtfruit voor € 4 tikt daarmee ook iets harder door in de bramenafzet. Bij andere winkelketens is de bramenprijs nog altijd boven de € 2 per doosje. Daar is de inzinking van vorige week op de dagmarkt niet zichtbaar geweest.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin