Doorgaan naar artikel

Markt: Grotere productie vruchtgroenten in Spanje

Markt: Grotere productie vruchtgroenten in Spanje premium

Markt: Grotere productie vruchtgroenten in Spanje

Over de maand september lagen de producties van de meeste vruchtgroenten in Spanje hoger dan vorig jaar.

Bij de start van het Spaanse teeltseizoen was de hoeveelheid geveilde paprika’s, komkommers, aubergines en courgettes op tien veilingen in Almería tot en met september groter dan vorig jaar tot en met dezelfde maand. De tomatenproductie was een uitzondering met een 2% lagere productie.

De meeropbrengst lag op 12% voor paprika, 18% voor komkommers, 24% voor aubergines en 37% voor courgettes. Dit resulteerde in tientallen procenten lagere middenprijzen. Alleen bij paprika bleef het effect op de dagprijzen beperkt tot een paar procent.

Minimale terugval bij tomaat

Tomaat liet een minimale terugval zien van 226.000 kilo (2%) zien in september ten opzichte van vorig jaar, maar dat hield een 27% lagere middenprijs niet tegen. Komkommer gaf de slechtste resultaten in vergelijking met vorig jaar, resulterend in een 33% lagere omzet.

Donderdag 17 oktober werden Spaanse komkommers in Almeriá geveild voor 24 cent per kilo. Trostomaten werden verhandeld voor 70 cent, rode paprika’s voor 38 cent, en aubergines deden 16 cent per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor Spaanse glasgroenten samen op GFactueel.nl.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin