Doorgaan naar artikel

Markt: Grote prijsverschillen tussen kleurtjes paprika

Foto: Gerard Boonekamp premium

Foto: Gerard Boonekamp

De dagprijzen van rode en gele paprika vertonen dit jaar grote verschillen. Vanwege een sterke prijsdaling van gele paprika beweegt de dagprijs deze week naar rond 80 cent per kilo.

De indicatieve klokprijs van oranje paprika is sinds halverwege vorige week juist fors gestegen. Donderdag 26 juli brachten alle sorteringen bij ZON Fruits & Vegetables meer dan € 1,65 per kilo op. Begin vorige week lag de prijs rond € 1 per kilo.

Groene paprika’s zijn deze week ook fors duurder geworden. De grovere sorteringen brachten vandaag (26 juli) rond € 1,30 per kilo op, het dubbele van donderdag 19 juli.

Stuivertje wisselen

In de 2e week van juli steeg de indicatieve klokprijs van gele paprika vrij plotseling naar een piekje van € 1,50 per kilo en zakte vervolgens naar een niveau van € 1 tot € 1,40 per kilo. De prijs van rode paprika steeg toen nauwelijks en zakte in de week erna veel verder weg dan gele paprika. Het gevolg is dat het prijsverschil tussen gele en rode paprika in de eerste 3 weken van juli opliep tot meer dan 40 cent per kilo.

Was juli grotendeels de maand van de gele paprika, de periode van eind mei tot half juni was dat voor de rode. In de loop van week 22 verdubbelde de dagprijs plotseling tot boven € 3 per kilo. De gele bleven op een niveau rond € 1,80 steken op de Nederlandse veilingklokken.

Bekijk actuele prijzen van paprika en stel zelf prijsvergelijkingen samen

Bekijk meer

Delen

Image
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin