Doorgaan naar artikel

Markt: Glassla over prijspiek heen

Klokprijzen van sla uit de kas zijn de laatste weken gestegen.

Rond 28 augustus zaten richtprijzen bij glassla voor de klok nog op ongeveer 14 cent, oplopend tot hooguit 21 cent bij de zwaardere sorteringen. Daarna begonnen de prijzen aan te trekken. Afgelopen maandag was de klokprijs opgelopen naar 64 tot 73 cent per kilo voor de gewichtsklassen van 47 en 50 kilo/100 kroppen.

Deze week was echter wel weer een terugval in prijs te zien. Gisteren kwamen de dagprijzen bij BelOrta uit op 29 en 33 cent per kilo (470 en 500 gram).

Tegengestelde trendlijn

Voorgaande 2 jaren was vanaf eind juni een gemiddeld opgaande prijslijn waar te nemen, zij het met de nodige prijsschommelingen. Dit jaar is die trendlijn tegengesteld. Begin afgelopen juli lagen de prijzen op een veel hoger niveau, met zelfs een piekje boven de euro per krop op Belgische veilingen, waarna ze richting eind augustus alleen maar verder wegzakten. Om vervolgens weer het hierboven beschreven recente prijspiekje te vertonen.

Vooruitblik

Vorig jaar rond deze tijd trad ineens een prijsdip op, naar net boven een dubbeltje per krop, waarna de klokprijzen weer geleidelijk begonnen op te klimmen. In 2016 bleef daarentegen de prijs tot half september juist nog even op niveau, schommelend rondom de 50 cent, om daarna geleidelijk af te zwakken richting 20 oktober.

Bij Jumbo en AH wordt kropsla aangeboden voor 85 cent per krop. Gebruiksklaar als bladeren in een zakje moet € 1,45 (Jumbo) en € 1,49 per 100 grams-zakje neergeteld worden.

Stel zelf grafieken voor kropsla samen op GFactueel.nl

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin