Markt: gele courgettes duurder

28-10-2021 | Laatste update op 13-05 | |
Markt: gele courgettes duurder
Markt: gele courgettes duurder

Klokprijzen van gele kascourgettes zijn in oktober flink gestegen.

Begin oktober lagen dagprijzen bij gele courgettes uit de kas nog rond de 30 cent per stuk. Daarna trokken de klokprijzen in oktober aan. Deze week kwamen die uit op richtprijzen voor de klok van € 1,80 en € 1,90 per stuk.

Het lage prijsniveau bij de overgang van september naar oktober, met daarna prijsstijgingen, ligt in lijn met de tendens van vorig jaar. In 2019 lagen de stuksprijzen in september steeds op een duidelijk hoger niveau.

Waar vorig jaar de dagprijzen van gele courgettes half oktober wegzakten, trekken ze dit jaar echter verder door naar hogere prijzen die ook in 2019 vielen waar te nemen.

Groene courgette laag geprijsd

Bij de groene courgettes is een ander beeld te zien. Daar volgen de klokprijzen sinds half september de lagere prijsniveaus van twee jaar geleden, met deze week dagprijzen van net boven de 30 cent per stuk. Vorig jaar lagen de klokprijzen hoger, met half oktober uitschietende prijzen richting de euro per stuk.

Op Spaanse veilingen in Almería zakten dagprijzen voor groene courgettes van rond de 60 cent per kilo vorige week naar zo’n 40 cent per kilo in de afgelopen veildagen.

Jumbo en AH bieden groene courgettes aan voor een consumentenprijs van 55 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor courgette samen.

Visser
Peter Visser Redacteur
Meer over


Beheer