Markt: Eerste Nederlandse aubergines voor de klok

15-02-2019 | Laatste update op 13-09 | |
Foto: Ank van Lier
Foto: Ank van Lier

Vroege Nederlandse aubergines voor de klok zitten op een vergelijkbaar prijspeil als in vorige jaren.

Bij The Greenery zijn de eerste aubergines weer voor de klok gezet. De gemiddelde dagprijzen lagen afgelopen dagen op € 1,10 tot € 1,17 per kilo voor 250 grams vruchten. Dat is vergelijkbaar met het prijsniveau van de 2 voorgaande jaren rond dezelfde datum. Toen zakten prijzen richting eind februari weg naar rond 70 cent per kilo, om daarna in de eerste weken van maart tussen 70 tot 80 cent te blijven schommelen.

Spaans aanbod

Op Spaanse veilingen werden aubergines half januari nog verkocht voor gemiddeld € 2,20 per kilo. Die piek lag ongeveer halverwege tussen de hogere piek van boven € 3 per kilo in 2017 en de lagere prijzen van net boven € 1 per kilo in 2018.

Op 6 februari van dit jaar waren de richtprijzen op de Spaanse veilingen al teruggezakt naar ongeveer 60 cent per kilo. De laatste dagen is dat weer aangetrokken naar boven 80 cent per kilo.

Bij ZON Fruit & Vegetables voor de klok gebrachte Spaanse aubergines lagen op een iets hoger prijsniveau dan bovengenoemde Spaanse prijzen, maar volgden wel dezelfde trendlijn in dalingen en stijgingen.

Jumbo en AH bieden aubergines aan voor € 1,29 per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor aubergine samen.

Visser
Peter Visser Redacteur
Meer over
Sorteren van aubergines. - Foto: Ank van Lier
29-09 | Marktanalyse

Aubergineprijzen pieken opnieuw

Aubergines sorteren. - Foto: Gerard Boonekamp
15-09 | Marktanalyse

Aubergineprijs naar piek

Sorteren van aubergines. - Foto: Ank van Lier
30-08 | Marktanalyse

Aubergineprijs stijgtBeheer