Doorgaan naar artikel

Markt: Duitse kropsla vanwege hitte beperkt verkrijgbaar

Foto: Gerard Boonekamp premium

Foto: Gerard Boonekamp

Het aanbod aan kropsla vanuit de vollegrond is in Duitsland beperkt vanwege de aanhoudende hitte en droogte. Ook zijn er problemen met de kwaliteit, zoals rand.

Het aanbod aan kropsla vanuit de vollegrond in Zuid- en West-Duitsland neemt toe omdat daar in de afgelopen weken wel neerslag is gevallen. Echter, ten opzichte van Noord-Duitsland waar het gortdroog bleef, blijft het aanbod aan kropsla over het geheel bekeken aan de krappe kant.

Toch zijn de prijzen volgens het Duitse marktbureau AMI niet om over naar huis te schrijven, omdat de vraag vanwege de vakantieperiode afneemt. Daarom blijven de telersprijzen maar moeizaam op een gelijk niveau.

Belgische veilingprijzen

In België wordt bij BelOrta incidenteel kropsla aangevoerd van onder glas. Na half juli ligt de klokprijs hier tussen 29 en 52 cent per krop. Dat prijsniveau is aanmerkelijk hoger dan in de 2 afgelopen jaren. In juli 2016 en 2017 werden prijzen tussen 11 en 31 cent genoteerd.

Duitse prijzen

In de Duitse supermarkten liggen de prijzen voor kropsla tussen 49 en 69 cent. Daarbij gaat het om actieprijzen van 6 Duitse supermarktketens. In het licht van het matige aanbod beoordeelt AMI deze prijzen als laag.

Nederlandse prijzen

Bij Albert Heijn betaalt de consument voor kropsla deze week 89 cent, net als bij de Plus en Jan Linders. Bij Jumbo kost een kropsla 95 cent.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin