Doorgaan naar artikel

Markt: Aantrekkende prijzen groenteveiling

Flinke aspergeprijzen door krapte. Foto: Gerard Boonekamp

Flinke aspergeprijzen door krapte. Foto: Gerard Boonekamp

De donderdagveiling in Nederland en België laat licht herstel zien voor komkommer. Asperge is met circa € 13 aan de prijs.

De markt lijkt nog meer naar een evenwicht te bewegen. Bij komkommer verdween de pijnlijke veilprijs van € 0,01 eindelijk van het scherm. Bij The Greenery kwamen prijzen donderdag 2 april naar het punt van € 0,13 voor 40’ers. Een prijsstijging was woensdag ook te noteren bij de Spaanse veilingen, waar per kilo € 0,20 werd betaald, een niveau dat wel onder vorig jaar ligt.

Rode paprika

Bij rode paprika kwamen woensdag in België prijzen tot € 3,55 per kilo tot stand. Op donderdag was dat beeld in Nederland wat meer gelijk met prijzen rond de € 2,50. Een prijsschommeling in Spanje lijkt echter scherper dan in Nederland.

Aubergine

Bij aubergine gingen prijzen in België naar het niveau van boven de € 0,80. Bij The Greenery was dat prijsniveau tussen de € 0,60 en € 0,70 per kilo, maar de heffingen maken een vergelijking lastig. Het herstel bij aubergine lijkt nog wat geremd door noteringen voor Spaanse partijen in Europa die iets lager tenderen deze week.

Asperges voor € 13

Hoge aspergeprijzen vallen donderdag op. Kiloprijzen van € 13 zijn geen uitzondering en lijken door de krapte op de Duitse markt dit seizoen geen uitzondering te worden. Volgende week wordt de markt echt getest als de volumes zullen stijgen. Het klokaanbod was laag door de koude nachten.

Courgette

Courgettes blijven duur op de klok in Venlo. Per kilo werd € 2,25 betaald. Per stuk lag de prijs nu op bijna een euro. De hoge prijzen weerklinken het beeld op de Spaanse markt.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin