Doorgaan naar artikel

Markt: Aantrekkende komkommerprijzen

Structurele oorzaken voor winstgroei glastuinbouw - Foto: Gerard Boonekamp premium

Structurele oorzaken voor winstgroei glastuinbouw - Foto: Gerard Boonekamp

Hogere klokprijzen voor komkommers deze week.

Na een prijspiekje van bijna 80 cent per kilo voor 40ers, bij dagprijzen komkommer rond 10 januari, zakten de klokprijzen bij The Greenery weer weg. Eind januari kwam de prijs uit op 36 cent. Bij de 35ers was ook zo’n halvering van de prijs te zien: van 60 naar 30 cent per kilo.

In de eerste week van februari trokken richtprijzen voor de klok echter weer aan. Vandaag kwam die prijs uit op bijna 60 cent per kilo voor de 40ers en op 43 cent per kilo voor de 350 grams vruchten.

Spaanse prijzen

Dezelfde daling en stijging was ook op Spaanse veilingen te zien. Daar daalde de gemiddelde dagprijs van 10 veilingen van rond de 75 cent per kilo naar 40 cent op 1 februari, om dan weer te gaan stijgen. Gisteren kwam de prijs uit op 64 cent per kilo.

Daling in februari

Vorig jaar was rondom de overgang tussen januari en februari een piek in de prijzen waar te nemen. Daarna zakten ze richting eind februari af naar 36 cent per kilo. In 2017 trad een gelijksoortige daling op, alleen toen ongeveer een halve maand later.

Lees verder onder de grafiek.

Jumbo biedt komkommers aan voor 89 cent per kilo

Bij Jumbo worden komkommers aangeboden voor 89 cent per kilo. Bij AH zijn komkommers van € 1,02 in de aanbieding, met 2 stuks voor € 1,49 (dan dus 75 cent per stuk).
Lees verder onder de grafiek.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Bekijk meer

Delen

Peter Visser
Peter Visser

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin