Doorgaan naar artikel

LTO-bestuur vindt perspectief Landbouwakkoord onvoldoende

LTO Nederland heeft het concept-Landbouwakkoord intern besproken en concludeert wederom dat er te weinig toekomstperspectief in zit.

Tot die conclusie waren de LTO-onderhandelaars aan de ‘hoofdtafel’ van het Landbouwakkoord ook al gekomen. In de teksten, die in ‘de Nacht van Ockenburg’ zijn opgesteld, staan wel de toekomstige verplichtingen voor boeren, maar de hulp aan boeren en telers die door willen, ontbreekt.

Vorige week zei voorzitter Sjaak van der Tak al iets van gelijke strekking: hij stelde dat boeren en telers die door willen beter beschermd moeten worden. LTO wil dat een Landbouwakkoord ruimte biedt voor ondernemerschap, ondersteuning van het transitieproces en borging van een goed verdienmodel. Dat alles ontbreekt vooralsnog.

Terug naar eigen organisaties

Ook de andere vertegenwoordigers gaan met de teksten terug naar hun eigen organisatie voor een waardeoordeel. De inhoud van het concept is overigens nog geheim. De komende weken praten onderhandelaars verder in kleinere gezelschappen om afspraken te maken. LTO Nederland stelde eerder deze week dat er op 21 juni een definitief ‘ja’ of ‘nee’ voor het Landbouwakkoord moet liggen.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Lydia van Rooijen

Parlementair verslaggever

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin