Doorgaan naar artikel

Looye bouwt kas van 8,2 hectare in Burgerveen

Looye Kwekers wil dit najaar de productie in Burgerveen uitbreiden met 8,2 hectare kassen. Ook komt er een kantoorgebouw bij, terwijl het hoofdkantoor in Naaldwijk blijft.

Dat laat Looye Kwekers weten op vragen na publicaties over vergunningstrajecten. Met de uitbreiding van het glasareaal van Looye Kwekers van 8,2 hectare stijgt het areaal van het tomatenbedrijf naar iets meer dan 66 hectare. Dat is het areaal eigen teelt en contractteelt, zo laat Margriet Looije weten, commercieel directeur van het bedrijf, dat onder meer het landelijke bekende product Looye Honingtomaatjes produceert van het tomatenras Picollo.

Burgerveen 3

Het nieuw te bouwen complex heeft de naam Burgerveen 3. Looije: “Het gaat om het bijbouwen van een kas in Burgerveen, waarvan een kantine en kantorencomplex ook onderdeel is. Het hoofdkantoor wordt niet verplaatst en blijft in Naaldwijk.” De nieuwbouw van de kassen moet in het derde kwartaal van 2024 zijn afgerond en in de nieuwe winterteelt dienst doen.

Warmtenetwerk met restwarmte uit datacenters

De energiemix van de nieuwe belichte kas draait om een wkk. In de toekomst komt Looye Kwekers waarschijnlijk op een warmtenetwerk met restwarmte uit datacenters. “Wij zijn inderdaad bezig met een warmtecoöperatie voor onze locatie in Burgerveen”, zegt Looije. De winterproductie is in volle gang. De vraag is groot. “Wij hebben de gehele productie voor de winter kunnen verkopen. Wij verkopen eigenlijk geen product op dagprijzen of weekprijzen.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin