Limburgse ‘Dieselwacht’ al op patrouille

13-08-2020 | |
Foto: Stan Verstegen
Foto: Stan Verstegen

Sinds woensdagnacht is in enkele Limburgse gemeenten de ‘Dieselwacht’ actief.

Naar aanleiding van de vele meldingen van diefstal van onder andere diesel, sproeikoppen en accu’s, heeft de Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB) besloten om afgelopen nacht al een beveiligingsbedrijf patrouilles te laten uitvoeren in het buitengebied van de Noord- en Midden-Limburgse gemeenten Roerdalen, Leudal en Peel en Maas. Vooralsnog worden de patrouilles gedurende een week uitgevoerd.

Patrouilles van 23.00 tot 5.00 uur

De beveiligingsauto’s rijden elke nacht van 23 uur tot 5 uur langs routes die zijn samengesteld met medewerking van de regiobestuurders en andere leden van de LLTB. Gezien de grote hoeveelheid meldingen in de afgelopen dagen is besloten de inventarisatie niet af te wachten, maar snel en adequaat actie te ondernemen.

Melden via 112

Vanuit de LLTB-regiobesturen is er nauw contact met de politie en burgemeesters in het gebied om extra aandacht te vragen voor deze situaties. Leden die iets verdachts zien in hun omgeving, kunnen dit melden via 112. Daarnaast benadrukt de LLTB het belang om van alle diefstallen en aangebrachte schades aangifte te doen bij de politie.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur


Beheer