Limburgse aardbeitelers kiezen voor Kompany

11-02-2016 | Laatste update op 13-09 | |
Limburgse aardbeitelers kiezen voor Kompany

Vier jonge Limburgse aardbeitelers hebben zich aangesloten bij telersvereniging Kompany. Daarmee breidt de vereniging van komkommertelers haar assortiment uit met aardbeien. De telers verlieten eerder, onafhankelijk van elkaar, ZON fruit & vegetables.

De overstap van vier jonge Limburgse aardbeitelers van ZON fruit & vegetables naar Kompany mag als verrassend worden bestempeld. “Ja, dat is waar, maar de ideeën van Kompany over afzetwijze en snel inspelen op de wensen van de afnemers sluit perfect aan bij wat wij willen”, verklaart Rob van Enckevort de overstap naar de telersvereniging waar tot nu toe alleen komkommertelers lid van waren. Naast Van Enckevort sloten zijn collega’s John Kusters, Paul van Lipzig en Jan en Hans Manders zich aan bij Kompany.

Onafhankelijk van elkaar verlieten zij eerder ZON. “Wat ons bij Kompany vooral aanspreekt is de grotere mate van zeggenschap die wij krijgen over de afzet van onze eigen aardbeien. Daarbij is het een voordeel als je, net als bij ZON, gebruik kunt maken van de faciliteiten van een coöperatie.”

Kompany ziet de uitbreiding van het assortiment als een mooie aanvulling die kan bijdragen aan een efficiëntere bezetting van hun organisatie, met name in het najaar. Het gaat om 16 hectare glasaardbeien en 4 hectare teelt op stellingen.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur
Meer over


Beheer