Lidl neemt meer peren af van telers

08-03-2019 | Laatste update op 08-06 | |
Lidl neemt meer peren af van telers
Lidl neemt meer peren af van telers

Het perenassortiment van Lidl is uitgebreid met meer maten en sorteringen.

De keuze voor Lidl-klanten is veel groter geworden nu er 4 soorten Conference liggen en ook Xenia-peren. Daarmee lijkt het assortiment op dat van AH.

Lidl heeft losse Conference en de budgetverpakking van een kilo. Net als bij Albert Heijn zijn de budgetperen van kleinere maten (55-60 millimeter). De budgetprijs van € 1,59 (AH) en Lidl (€ 1,49) ontlopen elkaar niet veel. Prijsvechter Lidl heeft ook ‘ready to eat’ Conference op schaal voor € 1,99 in de maat 60-70 millimeter en daarin blijft de keten ook € 0,10 achter bij Albert Heijn (€ 2,09).

De schaal biologische Conference bij Lidl is van de maat 60-70 millimeter en is te koop voor € 2,49. Bij Albert Heijn is deze Conference geprijsd op € 3,09 per schaal.

Ook Xenia heeft een plek in de schappen bij Lidl en Albert Heijn. Bij AH kost deze peer nu € 2,99 per kilo (los). Lidl heeft de peer voor € 1,99 liggen.

Strijd geleverd om Conference

Bij de prijzenslag is de focus niet op deze speciale rassen als Xenia, maar meer op Conference. Voor Conference hebben Lidl, Plus en Aldi weinig prijsonderscheid met prijzen van € 1,59 tot € 1,69 per kilo. Albert Heijn hanteert prijzen van € 1,99 per kilo, maar in de winkels die Groenten & Fruit bezocht, was de kwaliteit bij AH wel de beste. Bij Aldi was de kwaliteit voor het oog moeizamer.

klik hier voor prijsgrafieken Conference.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer