Doorgaan naar artikel

Lidl met alle filialen biologisch gecertificeerd

Lidl telt in Nederland 440 winkels en 7 distributiecentra. - Foto: Canva/Marjan Blan

Lidl telt in Nederland 440 winkels en 7 distributiecentra. - Foto: Canva/Marjan Blan

Lidl is de eerste grote retailer die alle winkels biologisch heeft laten certificeren. Dat meldt Skal Biocontrole. De organisatie wil niet reageren op de vraag of er nog meer grote retailers volgen.

Sinds 2021 zijn verkooppunten die biologisch onverpakte producten verkopen, verplicht zich te laten certificeren door Skal. Recent bleek dat veel grote supermarktketens zich niet laten certificeren vanwege de in hun ogen hoge kosten. Deze ketens zijn daarom gestopt met de verkoop van onverpakte biologische producten.

Minister Staghouwer kondigde versoepelingen van de regels aan, maar volgens het CBL, de belangenorganisatie van supermarkten, zorgt dit nauwelijks voor minder lasten. Ook toonde het CBL zich teleurgesteld over de kritiek van de minister op de terughoudendheid van een aantal supermarktketens. Dit zou geen recht doen aan de inspanningen die supermarkten al jarenlang op biologisch gebied doen.

Skal geeft aan blij te zijn dat met de certificering van Lidl niet verpakte biologische producten en bereide biologische producten voor de consument bereikbaar blijven. Lidl telt in Nederland 440 winkels en 7 distributiecentra.

Beheer
WP Admin